Het belang van een kwalitatief Asbestattest in Vlaanderen

Inhoudstafel

Waarom is veiligheid zo cruciaal bij asbestinspecties en hoe garandeert Asbestplatform de kwaliteit van hun attesten? In een openhartig gesprek met Matthias Vanderheijden, een gecertificeerd asbest­deskundige inventarisatie van Asbestplatform, onthult Jaimy de geheimen achter een betrouwbare asbestkeuring. Ontdek waarom een kwalitatief attest essentieel is voor zowel huiseigenaren als vakmensen.

Asbestattest nodig?

Aan vaste prijs, alle kosten inbegrepen

Jaimy richt zich als online platform op het helpen van huiseigenaren in hun zoektocht naar betrouwbare en kwalitatieve vakmensen. Voor onderhoud, herstelling, energetische renovatie alsook het vinden van de juiste partner voor keuringen, attesten en certificaten voor jouw woning ben je bij Jaimy aan het juiste adres. In dit exclusieve interview met één van de asbestdeskundigen van Asbestplatform, ontdekken we het belang van een kwalitatief asbestattest en de rol in het verkoopproces.

Matthias Vanderheijden,  asbestdeskundige inventarisatie (ADI) bij Asbestplatform voor regio Antwerpen beantwoordt onze vragen.

Kan je ons vertellen wat volgens jou een kwalitatief asbestattest inhoudt?

“Bij Asbestplatform dragen we kwaliteit zeer hoog in het vaandel, en dat is precies wat een kwalitatief asbestattest biedt. Het is van onschatbare waarde, omdat het niet alleen inzicht geeft in de aanwezigheid van asbest, maar ook de veiligheid en gemoedsrust van onze klanten waarborgt. In onze branche is het leveren van een kwalitatief asbestattest een grote verantwoordelijkheid waar we trots op zijn.”

Wat doen jij en Asbestplatform om ervoor te zorgen dat jullie asbestattesten volledig en nauwkeurig zijn?

“Als ADI zijn we intern opgeleid en getraind om alle mogelijke asbesttoepassingen in een pand te ontdekken en zorgvuldig te analyseren. Door een grondige inspectie uit te voeren en voldoende stalen te nemen volgens het inspectieprotocol, stellen we gedetailleerde attesten op. Deze staalnames zijn van cruciaal belang, aangezien ze uitsluitsel geven over het asbesthoudend karakter van verschillende materialen.”

Richtprijs

Asbestattest

€485 tot €890

Door een asbestdeskundige aan een vaste, all-in prijs en afhankelijk van het betreffende woning

Hoe belangrijk is het om correcte adviezen en veilige verwijderingstechnieken te verstrekken?

“We willen er steeds voor zorgen dat asbestmaterialen correct en op de juiste manier worden behandeld, met het oog op de gezondheid van onze klanten en het milieu. Daarom vermelden we altijd nauwkeurige adviezen en veilige verwijderingstechnieken. Het geeft mij als ADI een gevoel van voldoening dat ik een positieve impact kan hebben op het welzijn van onze klanten door hen te voorzien van de juiste informatie en begeleiding.

Hoe zorgt Asbestplatform voor uniformiteit in hun dienstverlening?

“Alle ADI’s worden op dezelfde consistente manier opgeleid, en we maken alle attesten volgens dezelfde richtlijnen op. Hierdoor kunnen onze klanten er altijd op vertrouwen dat het asbestattest accuraat en betrouwbaar is, ongeacht welke deskundige de inspectie heeft uitgevoerd.”

Meer weten

In dit artikel “Het Asbestattest: De Wetgeving” ontdek een diepgaand overzicht van de Belgische asbestwetgeving om werknemers en het milieu te beschermen tegen asbestgerelateerde risico’s.

Wat is de gebruikelijke doorlooptijd voor het afhandelen van een asbestattest bij Asbestplatform?

We begrijpen dat tijd vaak een belangrijke factor is bij het verkrijgen van een asbestattest. Daarom streven we ernaar om een attest gemiddeld binnen de 5 tot 8 werkdagen af te handelen. Voor spoedopdrachten kunnen we zelfs nog sneller het attest opmaken. We willen uiteraard dat onze klanten zo snel mogelijk de nodige informatie ontvangen, flexibiliteit is hier zeker aangeraden.

Hoe belangrijk is veiligheid voor Asbestplatform bij het uitvoeren van inspecties en staalnames?

“Zonder twijfel de hoogste prioriteit. Als ADI nemen we altijd de milieu- en veiligheidsvoorschriften in acht, en we gebruiken de nodige Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) om onszelf en anderen te beschermen. Bij het nemen van stalen en uitvoeren van inspecties zorgen we ervoor dat we alle benodigde voorzorgsmaatregelen nemen, zodat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over onnodige risico’s.”

Wat maakt jou zo trots om deel uit te maken van het team van Asbestplatform?

“Als ADI ben ik dankbaar dat ik deel uitmaak van het team van Asbestplatform. Ik ben vol passie over de waardevolle diensten die we leveren en ik geloof dat we een betrouwbare partner zijn voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een kwalitatief asbestattest. Het is inspirerend om te zien hoe toegewijd Asbestplatform is aan kwaliteit, veiligheid en klanttevredenheid. Als inspecteur kan ik met volle overtuiging zeggen dat we bij Asbestplatform onze klanten begeleiden en zorgen voor hun veiligheid en gemoedsrust.”

Uit het gesprek tussen Jaimy en Matthias Vanderheijden van Asbestplatform blijkt duidelijk dat een kwalitatief asbestattest essentieel is voor de veiligheid en gemoedsrust van huiseigenaren. De kernpunten zijn:

  • Kwaliteit en Veiligheid: Asbestplatform legt een hoge nadruk op de kwaliteit van hun dienstverlening, waarbij elk asbestattest wordt opgesteld met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en nauwkeurigheid.
  • Gedegen Opleiding: De ADI’s bij Asbestplatform worden intern en consistent getraind, waarborgend dat elk attest uniform en betrouwbaar is.
  • Klantgerichtheid: Asbestplatform streeft naar een snelle afhandeling van attesten en plaatst het welzijn van hun klanten voorop, zowel qua informatieverstrekking als begeleiding.
  • Toewijding: Het team van Asbestplatform is gepassioneerd over hun diensten en zet zich in voor maximale klanttevredenheid.
 

In een notendop, een betrouwbaar en kwalitatief asbestattest laat je best uitvoeren door de juiste partij. Jaimy selecteert z’n partners zorgvuldig om jou de best mogelijke service te bieden, zonder zorgen.

Je huis verkopen of renoveren?
Een asbestattest is verplicht in Vlaanderen

Prijzen variëren afhankelijk van de woning en het vloeroppervlak

Deel op

Inhoudstafel

Deze artikelen kunnen je interesseren