guide-technologies-durables-environnement
Duurzame woning

Gids voor duurzame technologieën voor jouw woning

Duurzaam leven is meer dan een trend; het is een belangrijke stap op weg naar een milieuvriendelijke toekomst. Deze gids biedt praktisch advies en diepgaande informatie over hoe je je woning groener kunt maken en tegelijkertijd je energiekosten kunt verlagen. Een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam leven en het verminderen van zijn ecologische voetafdruk.

Lees verder »
isolation-thermique-phonique-avantages
Geluidsisolatie

Isolatie: De sleutel tot comfort en energiebesparing

Het isoleren van je huis lijkt misschien triviaal, maar het speelt een grote rol in je dagelijks comfort en je portemonnee. Door de temperatuur te reguleren, ongewenst geluid te verminderen en energie te besparen, biedt kwaliteitsisolatie aanzienlijke voordelen. Ontdek in dit artikel hoe het je huis kan transformeren.

Lees verder »
entretien-maison-hiver-conseils
Duurzame woning

Hoe woning winterklaar maken?

De winter staat voor de deur en het is tijd om jouw huis winterklaar te maken! Lees onze essentiële tips om te ontdekken hoe je jouw huis kunt beschermen tegen de koude, met advies over verwarming, isolatie, en nog veel meer. Voorkom bevroren leidingen, geniet van een warm en veilig huis en bereid je voor op de gezelligheid van de

Lees verder »
duurzame impact ketelonderhoud jaimy
Ketelonderhoud

Duurzaamheid: impact van het Ketelonderhoud

Bij Jaimy zetten we ons in voor het milieu en richten we ons op concrete resultaten voor onze planeet. We zijn trots te kunnen delen hoe onze onderhoudsservice voor cv-ketels een meetbare en tastbare invloed heeft gehad op de vermindering van de CO₂-uitstoot, de grootste boosdoener bij de opwarming van de aarde.

Lees verder »
asbest-woning-renovatie-verkoop
Asbest

Asbest in jouw woning

Asbest, een natuurlijke delfstof bekend om zijn brandwerende en isolerende eigenschappen, is vaker in woningen te vinden dan men denkt. Hoewel het in het verleden vaak werd gebruikt in de bouw, brengt het gezondheidsrisico’s met zich mee als het niet goed wordt beheerd.

Lees verder »
obligation de rénovation énergétique en flandre_PEB
EPC-renovatiewerken

Wat is het kostenplaatje van renovatieplicht in Vlaanderen?

Sinds 1 januari, zijn nieuwe eigenaars van woningen met een EPC-label E of F verplicht om binnen vijf jaar te renoveren naar minstens label D. Deze renovatieplicht is bedoeld om de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen. Maar wat houdt deze verplichting precies in? Hoeveel kost het om een woning energiezuinig te maken? En welke financiële

Lees verder »
energieprestatiecertificaat-belgische-woning-markt-jaimy-by-belfius
Documenten

Impact van het energieprestatiecertificaat op de Belgische Woningmarkt

Het Energieprestatiecertificaat (EPC) speelt een essentiële rol bij de verkoop en verhuur van woningen in heel België. Het EPC biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning en heeft steeds meer impact op de Belgische woningmarkt. In dit artikel onderzoeken we de betekenis van de EPC-score en het belang ervan bij vastgoedtransacties, en bekijken we hoe Belgische woningeigenaren worden aangemoedigd

Lees verder »
certificat-amiante-asbest-platform-flandre
Asbest

Het belang van een kwalitatief Asbestattest in Vlaanderen

Waarom is veiligheid zo cruciaal bij asbestinspecties en hoe garandeert Asbestplatform de kwaliteit van hun attesten? In een openhartig gesprek met Matthias Vanderheijden, een gecertificeerd asbest­deskundige inventarisatie van Asbestplatform, onthult Jaimy de geheimen achter een betrouwbare asbestkeuring. Ontdek waarom een kwalitatief attest essentieel is voor zowel huiseigenaren als vakmensen.

Lees verder »
asbestattest wetgeving
Asbest

Het asbestattest: de wetgeving

Asbest is al jaren een bekend probleem in onze samenleving, met alle bekende gevolgen van dien. Het totale verbod op asbest dateert van het Koninklijk Besluit van 23 oktober 2001. Op federaal niveau zijn er meerdere koninklijke besluiten uitgevaardigd om de gezondheidsrisico’s van asbest aan te pakken. Elk besluit heeft specifieke maatregelen ingevoerd om zowel de arbeiders die met asbest

Lees verder »
Asbestdeskundige plaatsbezoek
Asbest

Plaatsbezoek Asbestdeskundige

Vraag je je af wat een asbestdeskundige doet als hij je woning analyseert? Je weet niet zeker wat er allemaal bij komt kijken en wilt graag meer weten. Dit is wat je kunt verwachten van zijn expertise.

Lees verder »
Duurzame woning

Soorten energiemeters: voor- en nadelen digitale meters

In dit artikel ontdek je verschillende soorten energiemeters, zoals analoge, digitale en slimme meters, met hun respectievelijke voor- en nadelen. Leer hoe een digitale meter je kan helpen bij het automatisch opnemen van meterstanden, het eenvoudig overschakelen tussen tarieven en het ontvangen van injectievergoedingen voor zonnepaneelgebruikers. Krijg inzicht in je energieverbruik en bespaar op je energiefactuur.

Lees verder »

Ben je eigenaar of huurder?

Wil je ecologisch verantwoord renoveren of bouwen?

Bekijk nu de tips en trucs van Jaimy by Belfius