De nieuwste kleurtrends voor 2023

Inhoudstafel

Het is tijd om je huis nieuw leven in te blazen. Soms zacht, soms fel... Ons interieur weerspiegelt onze stemmingen en onze persoonlijkheid. Dus ben jij het type dat trends volgt om verandering te brengen in je dagelijkse leven? Ontdek dan nu de interieurtrends voor 2023!

De wereld van kleuren is dit jaar verdeeld tussen twee uitersten: zachte natuurtinten en felle, energieke kleuren. Natuurlijke kleuren, zoals de trendkleur ‘Wild Wonder’ van Flexa, domineren de interieurs. Tegelijkertijd zullen ook felle kleuren een prominente rol spelen in mode, graphic design en interieurontwerp. Als je op zoek bent naar inspiratie voor een nieuw verflaagje in je woning, hebben we de populairste trendy kleuren voor je op een rijtje gezet. 

Ontdek hoe betaalbaar het is om mee te gaan met de trends.

Viva Magenta - Pantone 18-1750

We trappen af met een knaller: Viva Magenta van Pantone is absoluut dé gedurfde interieur kleur van het jaar. Deze levendige roze tint met een vleugje rood balanceert perfect tussen warmte en koelte. Hoewel gedurfd, heeft deze bloemenkleur zijn wortels in de natuur en symboliseert het de levendigheid van de moderne wereld. Je zult Viva Magenta ook vaak terugvinden in de modewereld en de grafische ontwerp sector. Durfals kunnen ervoor kiezen om alle muren in Viva Magenta te schilderen, maar voor een subtielere look kun je deze kleur ook toepassen in de vorm van accessoires zoals een kleed, kussens, bank of kleine decoratieve items.

 

kleur viva magenta Kleurtrends voor 2023
Bron: Pantone.com

Vining Ivy- Histor

Na ‘Wild Wonder’ en ‘Viva Magenta’ verdient ‘Vining Ivy‘ absoluut een plek op het podium. Deze kleur, beschreven door Histor als alle mogelijke combinaties tussen groen en blauw, volgt het thema van de natuur dit jaar. Het is perfect voor zowel moderne als traditionele woningen, waar het een betoverende sfeer creëert met zijn diepe aquatint. De blauwe tint straalt rust uit, terwijl het smaragdgroen voor balans zorgt. Vining Ivy combineert prachtig met gebroken wit, crème, beige en diepgetinte houtsoorten. Je kunt zelfs gouden of helderwitte accenten toevoegen aan deze kleur.

Kleur vining ivy histor kleurtrends voor 2023
Bron: Histor.nl

Pro-tip voor de echte durvers:

Creëer een BOLD statement door Vining Ivy en Viva Magenta te combineren

Kleur vining ivy kleurtrends voor 2023

Heb je al zin gekregen om jouw woning te herschilderen?

Nordic Green - Karwei

De Karwei kleur van 2023 is Nordic Green, een prachtige grijsgroene tint die geïnspireerd is op de natuur. Deze groene tint straalt de serene sfeer uit van het bos en de zee. Nordic Green kan perfect worden gecombineerd met wit, grijs en bruintinten, waardoor een natuurlijke en zachte uitstraling ontstaat. Het is ook ideaal om te combineren met grote planten voor een extra groene touch.

kleurtrends voor 2023 kleur Nordic Green - Karwei
Bron: Colora.be

Fiery Red - Pantone 18-1664

Fierry Red, een kleur van Pantone, is een kleur die dit jaar, met name in de zomer, veelvuldig terug te zien zal zijn in zowel de mode- als interieur trends van 2023. Fiery Red is een intense en energieke rode tint die de aandacht trekt en indruk maakt. Deze kleur straalt passie en kracht uit. Vuurrood vormt altijd een winnende combinatie met een wit, grijs of zwart interieur.

 

kleur Fiery red kleurtrends voor 2023
Bron: Pantone.com

Classic Green

Deze klassieke groene kleur is diep en rijk van tint. Het past perfect bij het thema van 2023, namelijk ‘natuur’. Het is een moderne en gedurfde kleur die uitstekend samengaat met levendige, knalgroene planten. En vergeet niet: klassiekers blijven altijd tijdloos.

Varianten op groen

Groenen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden in huisdecoratie vanwege hun sterke connectie met de natuur. Terwijl zachtere groentinten zoals Wild Wonder en Nordic Green meer gekozen werden voor interieurtrends in 2023 zijn ook nieuwe en helderdere groenen populair.

Eigenlijk zijn alle varianten van groen dit jaar in de mode, denk aan Wild Wonder, Vining Ivy en Nordic Green. Maar naast deze tinten zijn ook felle kleuren helemaal trendy, zoals Acid Green en Love Bird. Acid Green en Love Bird lijken erg op elkaar. Beide kleuren, vooral Love Bird, zijn ook prominent aanwezig in de lente-en zomercollectie van verschillende modemerken.

De populariteit van deze kleuren komt voort uit de trend om geel toe te voegen aan groen. Ze passen perfect bij andere kleuren, zoals magenta, die volgens Pantone de kleur van het jaar is.

kleurtrends voor 2023 kleur Classic Green
Bron: italianbark.com

De tips van Jaimy bij het kiezen van verf

Verf kiezen is een heikele klus, gezien het enorme aanbod. De belangrijkste argumenten bij het kiezen van de juiste verf:

  • Wat is de ondergrond die ik wil schilderen, en hoe slijtvast moet de verf zijn?
  • Vermijd binnenshuis zoveel mogelijk giftige solventen en additieven. Gelukkig bestaan er vandaag heel wat alternatieven, zoals natuurverven of acrylverf.
  • Raadpleeg onze prijsgids om een idee te krijgen van de kostprijs van een professionele schilder per m².

Heb jij de nieuwe kleur voor je woning gevonden?

Of weet je het eigenlijk nog niet zeker? Dat maakt niet uit! Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan

Conclusion: 

Il est tentant de vouloir brûler les étapes pour terminer le chantier plus vite … Erreur ! Il faut poncer soigneusement le support avant de le peindre. Si vous négligez ce point, la peinture ne va pas tenir dans le temps et vous allez devoir recommencer tout le travail.

Use this type of box for conclusion 

Deel dit artikel

Inhoudstafel


Ben je op zoek naar meer dan alleen de juiste kleur?


Doe een beroep op een renovatie-expert of interieurarchitect om je te helpen.
Deze artikelen kunnen je interesseren